Samanta Fabris najbolja igračica talijanske Serie A

Hrvatska reprezentativka i odbojkašica Novare Samanta Fabris je i drugi put zaredom dobila nagradu za najbolju igračicu regularnog dijela sezone.

Hrvatska reprezentativka je završila kao treća najefikasnija igračica regularnog dijela sezone s osvojenih 438 poena, ali ukoliko dodamo da je Samanta kroz sezonu igrala 9 setova manje od prve najefikasnija igračice koja svega ima 34 poena više, nije teško zaključiti da je Samanta onda i u tom segmentu najbolja. Samanta Fabris je kroz sezonu prikupila 383 poena u napadu, postotak realizacije na 40,1%, te je imala 33 AS servisa i 33 bloka kroz regularni dio sezone.

Pred Samantom i njezinom klubu slijedi play-off faza, u kojem se sučeljavaju Igor Novara i njezin bivši klub Liu Jo Modena. Igra se na tri dobivene utakmice. Dodajmo još samo da je Samanta u protekle dvije utakmice promijenila poziciju s korektora na primača/pucača. Koliko će se dugo zadržati na toj poziciji i hoće li nastaviti u repzentaciji igrati kao i prijašnjih godina, još nije poznato.