Vaterpolisti spremni za obranu zlata u Riju

Čak osmorica vaterpolista, Josip Pavić, Damir Burić, Maro Joković, Petar Muslim, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Sandro Sukno i Paulo Obradović, koji su 2012. u Londonu osvojili zlatnu olimpijsku medalju, imat će prigodu braniti najsjajnije odličje i na OI koje će se 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru.

Uz osam zlatnih izbornik Ivica Tucak planira popis od 13 igrača, koliko ih može nastupiti na Igrama, nadopuniti s imenima sa šireg popisa na kojemu su: Marko Bijač, Luka Bukić, Ante Vukićević, Luka Lončar, Boris Pavlović, Ivan Krapić, Marko MacanIvan Marcelić, Antonio Petković, Fran Paškvalin i Anđelo Šetka.

Vaterpolisti su za sada jedina naša momčad koja je izborila nastup na OI u Riu, ali se nadam da će njihovim putem uskoro krenuti rukometaši, a onda i košarkaši. Znamo da je u sportu najteže braniti zlatno odličje ali naša sportska javnost očekuje  od ove sjajna generacija vaterpolista da se ponovno popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša na predstavljanju Hrvatske olimpijske vaterpolske reprezentacije.

Do OI u Riu imamo još točno 122 dana i ovo je tek prva faza priprema koju provodimo u Zagrebu trenirajući s reprezentacijom Australije. Nadam se samo da će nas zaobići ozljede i da će svi igrači zdravi doći na završne pripreme pred odlazak u Rio, zaželio je izbornik naše vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Kapetan reprezentacije i ponajbolji vaterpolski golman svijeta Josip Pavić smatra da je najvažnije da reprezentativce zaobiđu ozljede.

Lijepo se sjetiti radosnih trenutaka nakon osvajanja zlatnog odličja na OI u Londonu, ali od prošlosti se ne živi i moramo misliti na nove izazove. Najvažnije ja da svi budemo zdravi jer naša volja i želja da dademo sve za Hrvatsku nikada nisu bili upitni, kazao je Pavić.