Mektić slavio u Marakešu, Lučić-Baroni u Charlestonu

Na ATP turnira u Marakešu u ponedjeljak su nastupila dvojica hrvatskih tenisača, Franko Škugor je poražen u 1. kolu, dok je Nikola Mektić slavio protiv Marokanca Rede El Amranija sa 7:5, 6:3 nakon sat i 50 minuta igre.

Na početku meča domaći tenisač iznenadio je Mektića, oduzevši mu servis te je došao do vodstva 3:0. Ipak, Mektić se je pribrao, uspio je vratiti izgubljeni servis, a sa još jednim breakom osvojio je prvi set. Hrvatski tenisač imao je čak 13 prilika za break u prvom setu.

U drugom odlučujućim se pokazao peti gem, kada je Mektić oduzeo servis protivniku za vodstvo 3:2. Do kraja meča hrvatski igrač je napravio još jedan break i plasirao se u drugo kolo. Tamo ga čeka pobjednik susreta između Rumunja Radua Albota i Španjolca Nicolasa Almagra.

Franko Škugor izgubio je dvoboj 1. kola turnira u Marakešu od španjolskog veterana Alberta Montanesa sa 4:6, 4:6 nakon sat i pol igre.

Na turniru u Marakešu nastupa i  Borna Ćorić, koji je kao treći nositelj slobodan u 1. kolu, a u drugom čeka boljeg iz ogleda između Talijana Simonea Bolellija i Japanca Tara Daniela.

Hrvatske tenisačice Mirjana Lučić-Baroni i 18-godišnja Ana Konjuh u ponedjeljak su se plasirale u 2. kolo jakog WTA turnira u Charlestonu.

U meču sa puno obrata Ana Konjuh je pobijedila Bugarku Sesil Karatančevu sa 6:3, 6:3 nakon sat i 21 minute igre. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u oba je slavila Konjuh.

Mirjana Lučić-Baroni je u 1. kolu svladala Kineskinju Shuai Peng sa 6:2, 6:1 za sat i 10 minuta igre. U sljedećem kolu Lučić-Baroni ide na 12. nositeljicu Australku Dariju Gavrilovu.