Alilović u suzama: Nije mi lako

Nakon osvajanja u Varaždinu regionalne SEHA lige s mađarskim Veszpremom, Mirko Alilović naglasio je kako mu je teško kada vidi kako se reprezentativci okupljaju za kvalifikacijski turnir za Rio de Janeiro, koji će on na vlastiti zahtjev propustiti.

Nije mi lako, ali želio bih zahvaliti publici u Varaždinu kako me je dočekala. Ovo nije moja konačna odluka oko igranja za reprezentaciju. Razlozi mojeg neigranja za reprezentaciju nisu rukometni. Meni je moja obitelj iznad svega i da se njih napada zbog mene ne pada mi na pamet. Za reprezentaciju sam uvijek davao sve od sebe i igrao svim srcem, naglasio je Alilović.Dugo godina prvi vratar Kauboja naglasio je kako će se u reprezentaciju vratiti još bolji: Ne znam, u Veszpremu branim dobro i što najvažnije branim s osmjehom na licu. Stvarno ne znam što me u posljednje vrijeme koči kada branim za Hrvatsku, ali nema veze. Vratit ću se još bolji.

Kako je izjavio izbornik Željko Babić Alilović nije pozvan za kvalifikacijski turnir u Danskoj na osobni zahtjev. Do takve odluke došlo je nakon što je Alilović doživio velike kritike na svoje nastupe na Europskom prvenstvu u Poljskoj.