Conte i službeno trener Chelseaja

Kao što se duže vrijeme nagađalo, izbornik talijanske reprezentacije Antonio Conte  od sljedeće sezone postat će menadžer londonskog velikana Chelseaja, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Conte će preuzeti vođenje Chelseaja nakon završetka Europskog prvenstva koje se od 10. lipnja do 10. srpnja održava u Francuskoj.

Jako sam uzbuđen zbog toga što ću raditi u Chelseaju. Ponosan sam što sam izbornik talijanske reprezentacije i jedino uloga trenera u Chelseaju može biti dovoljno privlačna da to naslijedi, izjavio je 46-godišnji uspješni talijanski stručnjak.Conte se veseli dvobojima u Premier ligi: Radujem se susretu sa svima u klubu i svakodnevnim izazovima koje pruža natjecanje u Premier ligi. Chelsea i engleski nogomet su nešto što se gleda svugdje u svijetu, navijači su strastveni i ambicija mi je da imam više uspjeha slijedeći pobjede koje sam ostvarivao u Italiji.

Talijanski izbornik naglasio je kako mu je drago da su napokon prekinuta sva nagađanja te da se može posvetiti nastupu Italije na Euru

Conte će na klupi Chelseaja naslijediti Nizozemca Guusa Hiddinka koji je privremeno preuzeo momčad nakon što je u prosincu zbog lošeg početka sezone smijenjen Portugalac Jose Mourinho. Conte je najveće trenerske uspjehe ostvario na klupi Juventusa, kojeg je odveo do tri uzastopna naslova prvaka Italije (2012.-2014.)