Europski kup u Dubrovniku: Ukupno devet medalja hrvatskih judaša

Drugog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku hrvatski judaši osvojili su još dvije zlatne medalje osvojivši ukupno devet odličja pri čemu tri zlata.

Aktualna svjetska juniorska prvakinja Brigita Matić u kategoriji do 78 kilograma osvojila je zlato pobijedivši u finalu klupsku kolegicu iz judo kluba Pujanke te svjetsku kadetsku prvakinju Karlu Prodan. Matić je slavila nakon kraće borbe i zasluženo uzela zlato. Na putu do prvog mjesta Matić je pobijedila Francuskinju Dureau i Poljakinju Pacut, dok je Prodan stigla do finala preko Francuskinja Bastareaud te naše Mate Borozan.

Hrvatsko finale vidjeli smo i u kategoriji iznad 78 kilograma. Ivana Šutalo je opravdala očekivanja i preko Poljakinje Zaleczne ušla u finale. Bez opterećenja je bila Tina Radić, koja je u polufinalu iznenadila Francuskinju Bairo i uz veliko slavlje osigurala plasman u finale. U finalu je s dva wazarija pobijedila iskusnija Šutalo. Zrinka Miočić je osvojila broncu bez borbe nakon što Francuskinja Bairo nije izašla na tatami.

U muškoj konkurenciji se za medalju pobrinuo Ivan Čović (iznad 100kg), koji je preko Francuza Benalla i Srbina Krsmanovića prošao u finale. Tamo je pokušao iznenaditi Poljaka Grabowskog, ali nije išlo i osvojio je srebro. Priliku za brončanu medalju je imao Marijan Urlić, ali ga je Livolsi bacio na ippon i donio Francuskoj još jednu medalju.

PREGLED OSVOJENIH MEDALJA HRVATSKIH PREDSTAVNIKA
Tihea Topolovec (do 52kg) zlato
Tena Šikić (do 57kg) bronca
Ana Kokeza (do 63kg) bronca
Brigita Matić (do 78kg) zlato
Karla Prodan (do 78kg) srebro
Ivana Šutalo (iznad 78kg) zlato
Tina Radić (iznad 78kg) srebro
Zrinka Miočić (iznad 78kg) bronca
Ivan Čović (iznad 100kg) srebro