PPD Zagreb osvojio treće mjesto, Veszpremu naslov SEHA lige

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su treće mjesto na završnom turniru SEHA lige u Varaždinu nakon što su u susretu za broncu pobijedili Meškov 24:23.

Hrvatski prvak je tako ponovio uspjeh iz prijašnje dvije sezone kada je također bio treći, a treće mjesto Zagrebaši su osvojili i u premijernom izdanju SEHA lige 2012. godine. Najveći uspjeh ostvarili su 2013. kada su u finalu slavili protiv Vardara.

PPD Zagreb je do pobjede protiv bjeloruskog prvaka stigao nakon čvrste i neizvjesne utakmice. Meškov je u 33. minuti imao tri gola prednosti (16:13), a u nastavku susreta još su dva puta imali po tri gola viška (17:14, 18:15). Zagreb je u posljednjih 20 minuta utakmice zaigrao daleko čvršće i brže i polako je dostizao prednost suparnika. U 43. minuti Zagreb je izjednačio na 18:18, a u 54. minuti i poveo 22:21. Nakon toga više nije ispuštao prednost. Momčad Veselina Vujovića na koncu je mogla i uvjerljivije slaviti, no Lovro Mihić je u pet sekundi prije kraja susreta promašio sedmerac, točnije njegov udarac je obranio Ivan Pešić.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Zlatko Horvat s osam i Luka Šebetić s pet golova, dok su Lovro Mihić, Stipe MandalinićSandro Obranović i Domagoj Pavlović dodali po dva gola. Igor Stevanović je sakupio osam, a Filip Ivić četiri obrane. U redovima bjeloruskog sastava najefikasniji su bili Rastko Stojković sa šest i Dainis Kristopans s pet golova, dok je Pešić sakupio deset obrana.

Rukometaši mađarskog Veszprema pobjednici su SEHA lige nakon što su u finalnom susretu pobijedili Vardar 28:26.

Mađarski sastav je tako obranio naslov pobjednika osvojenog prošle godine pobjedom u finalu protiv Meškova 32:21. Ovoga puta Veszprem je daleko teže stigao do pokala. Vardar je vodio na poluvremenu 15:14 nakon što je u nekoliko navrata imao i tri gola prednosti. Neizvjesno je bilo i u drugom poluvremenu. Pet minut prije kraja susreta Mađari su prvi put stigli do dva gola viška (27:25), što su uspjeli obraniti do kraja.

Veszprem su do pobjede predvodili Momir Ilić sa sedam, te Ivan SliškovićLaszlo Nagy sa po četiri gola. Renato Sulić je zabio jedan gol, a Mirko Alilović je sakupio pet obrana. Kod Vardara najefikasniji su bili Luka Cindrić s pet, te Timur Dibirov i Aleks Dujšebajev sa po četiri gola. Igor Karačić je dodao dva gola.