Šok na Otoku: Veliki dopinški skandal u Premiershipu

Engleski tjednik The Sunday Times izazvao je šok na Otoku objavivši priču o sustavnom dopingiranju britanskih sportaša među kojima je i mnogo nogometaša iz Premiershipa.

The Sunday Times je tajno snimio liječnika Marka Bonara koji je priznao kako je pomogao sportašima u dopingiraju. Otkrio je kako je više od 150 sportaša uzimalo nedozvoljene stimulanse, a među njima su bili nogometaši, boksači, biciklisti, MMA borci, igrači kriketa...

Bonar tvrdi kako je pomogao u dopingiranju nogometašima Arsenala, Chelseaja, Leicester Cityja i Birmingham Cityja, međutim imena igrača nisu objavljena. Za sada nema nikakvih dokaza o tome ni da je spomenuti liječnik brinuo o nogometašima.

Njegov istup je uzburkao englesku javnost, a čelnici Arsenala i Chelseaja odmah su reagirali.

Arsenal se strogo pridržavao svih smjernica Međunarodne antidopinške agencije. Svake sezone više od 50 naših igrača završi na dopinškim pregledima i nikada nitko nije bio pozitivan, poručili su iz Arsenala.

Chelsea je objavio slično priopćenje. Tvrdnje o dopingu naših igrača su lažne i bez temelja. Nogometni klub Chelsea nikada nije koristio Bonarove usluge niti ima znanja da je netko od naših igrača privatno koristio njegove usluge, poručili su sa Stamford Bridgea.