SEHA liga i Gazprom produžili suradnju do 2020. godine

Uoči završne dvije utakmice ovogodišnje SEHA lige, vodeći ljudi natjecanja i predstavnici Gazproma održali su u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi konferenciju za medije na kojoj su objavili vijest o produženje suradnje do 2020. godine.

Predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski istaknuo je da liga u ovih nekoliko godina ima odlične rezultate te se po organizaciji i kvaliteti približava njemačkoj Bundesligi.

Između utakmica u SEHA ligi i Ligi prvaka gotovo da i nema razlike, a može se reći da su utakmice u našoj ligi organiziranije i atraktivnije. Mnogi su potvrdili da je ovo, što je dosada učinjeno u SEHA ligi, prava stvar
, kazao je Mihajlovski te dodao da velike zasluge za to ima glavni sponozor.

Nama je veliko zadovoljstvo da su među osam najboljih momčadi u Ligi prvaka čak tri iz SEHA lige, Zagreb, Vardar i Veszprem. To je veliki uspjeh i priznanje za ligu. Ako se dodao da je Brest Meškov bio među 16, a još neke momčadi su nastupile u grupama, uspjeh je još veći. Sve ekipe koje se natječu u SEHA ligi igraju u nekim europskim kupovima, istaknuo je Mihajlovski.

Predsjednik SEHA lige je potvrdio da je u nedjelju produžen ugovor o suradnji s Gazpromom do 2020. godine, te dodao da su prije zaključenja ugovora održani naporni pregovori u Moskvi s ciljem da do kraja dogovorenog mandata SEHA liga bude bolja od njemačke Bundeslige.

U nedjelju je novim potpredsjednikom lige imenovan Boris Sapožnjikov iz Gazproma. Za iduću sezonu Mihajlovski je najavio priključenje rukometaša Celja i velenjskog Gorenja, za što su ti klubovi već dobili zeleno svjetlo Upravnog odbora slovenske lige, a sada se još samo čeka potvrda Skupštine Slovenskog rukometnog saveza.

U ime Europske rukometne federacije na konferenciji je bio glavni tajnik Michael Viederer, koji je ponovio da klubovi iz SEHA lige čine važan dio Lige prvaka i da je liga kao takva prepoznata.

Na novinarsko pitanje hoće li Veszprem nastupiti i iduće godine, Mihajlovski je potvrdio da taj klub još ima važeći ugovor za sljedeću sezonu. No, u međuvremenu je, ističe Mihajlovski,  došlo i do promjena u klubu, a Mađarski rukometni savez je našao sponzora koji bi trebao  stvoriti uvjete da sve mađarske ekipe nastupaju u domaćoj ligi. Uz to, Mađari su tražili četiri kluba u ligi, a vodstvo SEHA lige je pristalo samo na dva mađarska predstavnika.

Stigao je odgovor Mađarske federacije da Szeged neće igrati ligu, a ne piše što će odlučiti Veszprem. Danas ćemo obaviti razgovor s predstavnicima Szegeda, a Veszpremu ćemo dati rok od 15 dana za odgovor hoće li igrati iduće sezone u SEHA ligi, rekao je Mihajlovski, dodavši da će se u SEHA ligi i sljedeće sezone natjecati deset klubova.