Vaterpolisti nadjačali Australce, Dušanoviću počasno priznanje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u svojoj prvoj utakmici nakon Europskog prvenstva pobijedila je Australiju, koju vodi izbornik Elvis Fatović, 13:9.

Na bazenu Mladosti na Savi naši su reprezentativci dominirali čvrstom igrom, organizacijom i spretnošću te tako na najbolji način počeli zagrebačke pripreme za uzvratnu utakmicu Svjetske lige s Rusijom 26. travnja u Moskvi. Nakon toga, Hrvatsku 10. svibnja u Siracusi očekuje utakmica protiv Italije.

Rezultat je najmanje bitan, ali bilo je vidljivo da su bila dva različita poluvremena na ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme moćno, rasplivano, dok je drugo poluvrijeme bilo izuzetno loše. Mislim da je glavni razlog toga što su određeni igrači nedovoljno fizički spremni u ovom trenutku. U ovim danima koji nam slijede odigrat ćemo još što možemo s Australcima i napraviti analizu stanja, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Odličan početak priprema za Rio i samo da tako nastavimo. Daj Bože zdravlja i svega, mislim da smo na pravom putu, imamo pravu ekipu, pravu atmosferu i nadam se da ćemo imati pravi rezultat, rekao je kapetan Josip Pavić.

U utakmici protiv Australije igrali su: Pavić, Marko Bijač, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Luka Bukić, Ante Vukičević. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj i Damir Luketić.

U ime hrvatske vaterpolske reprezentacije kapetan Pavić dodijelio je počasno priznanje za izniman doprinos vaterpolu dugogodišnjem HRT-ovom komentatoru Mići Dušanoviću.