Emotivni Burić: Šokiran sam događanjima u Hajduku

Trener nogometaša Hajduka Damir Burić u subotu je izjavio kako je šokiran najnovijim događanjima u klubu, odnosno smjenom predsjednika Uprave Marina Brbića, nakon koje su ostavke podnijeli predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković, sportski direktor Goran Vučević i voditelj omladinske škole Srđan Andrić.

To su ljudi s kojima sam surađivao i prolazili smo kroz loše sitaucije, a sada kad vam je dobro njih više nema i to je sigurno šok za momčad, ali nadam se da ćemo uspjeti prevladati to stanje jer Hajduk je iznad svih nas
, rekao je Burić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, ovaj tajming je sve samo ne dobar trenutak, jer momčad se nalazi pred završetkom sezone i važnim utakmicama, a usto se trebaju napraviti planovi rada za novu sezonu o čemu je već razgovarao i s novoizabranim predsjednikom Nadzornog odbora Slavenom Marasovićem.

Na novinarski upit je li točno da će i on kao trener Hajduka podnijeti ostavku jer su otišli dužnosnici s kojima je surađivao, Burić je odgovorio da mu je jako teško.

Ostaneš šokiran, ne ide ti u glavu da se to dogodilo, jer nisam imao nikakvih saznanja o tome. Iskreno rečeno, sve ovo sam dočekao nespreman, a volim biti spreman za neke stvari kako na terenu tako i u svakodnevnom radu, dodao je Burić.

On je također naglasio kako ima momčad i igrače prema kojima osjeća odgovornost.

Imam veliku odgovornost za momčad i klub, a sadašnji moment nije lak. Obavezan sam dati svoj maksimum i iz igrača izvući maksimum. Tim putem smo išli i tim putem ćemo ići dalje, zaključio je Burić podrhtavajućim glasom odgovarajući na upit hoće li i on podnijeti ostavku.

Na pitanje jesu li točne informacije da će on kao trener preuzeti i dužnost sportskog direktora Hajduka nakon Vučevićeve ostavke, Burić je rekao kako je vrlo neozbiljno tako tematizirati jer su dužnosti trenera i sportskog direktora svaka za sebe zahtjevne i vremenski i tematski nespojive u jednoj osobi.

Burić je za bivšega predsjednika Uprave Hajduka Marina Brbića rekao da je vodio klub u vrlo teškoj situaciji i izvukao ga iz teške krize i napravio jako puno za ovaj klub.

Meni je vrlo blizak bio Goran Vučević, on je  vrlo kvalitetan stručnjak i njegov će mi rad nedostajati jer on je znao prepoznavati kvalitetu igrača, kreirati vizije i strategije za budućnost, kazao je Burić.

Prema njegovim riječima, Hajduku će nedostajati i bivši predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković i šef omladinske škole Srđan Andrić. Istaknuo je kako je Hajduk trenutačno u jednoj jako kompleksnoj situaciji, te je pozvao navijače da pomognu klubu u sadašnjoj situaciji i u što većem broju dođu na sutrašnju prvenstvenu utakmicu protiv Splita.