Jedrenje: Mratović ispunio olimpijsku normu

Pretposljednjeg dana regate jedriličarskog Europskog kupa na Palma de Mallorci, Luka Mratović iskoristio je posljednju šansu za Europljane i ispunio olimpijsku normu zauzevši 21. mjesto konkurenciji daskaša.

Mratović je uzeo prvo od preostala dva mjesta koja su vodila u Rio, Bjelorusija je uzela drugo zahvaljujući Artemu Javadavu koji se plasirao na 27. poziciju.
Ovim je zaključena lista 36 država jedriličara daskaša u klasi RS:X koje će nastupiti na Olimpijskim igrama 2016.

Mratoviću je ovo treći plasman na OI.

U subotu je posljednji dan regate i rezerviran je za prvih deset najboljih iz svake klase. Od hrvatskih jedriličara u medal race se plasirao Stipanović u Laseru kao drugi s ukupno 54 bodova. Vodeći Novozelanđanin Maloney ima 17 bodova prednosti, a treći Brazilac Scheidt  je 10 bodova iza.


Milan Vujasinović nakon posljednje regate u kvalifikacijskom djelu natjecanja spustio se sa 10. na konačno 12. mjesto u poretku i tako u zadnjoj regati propustio finale.

Tina Mihelić u klasi Laser Radial regatu je završila na 21. mjestu, u 49eru Pavle Kostov i Petar Cupać na 26. mjestu, a Mihovil Fantela na 64. mjestu u klasi RS:X, dok se posada u klasi 49er FX Enia Ninčević i Marina Duijmović povukla iz natjecanja zbog zljede.