Počelo okupljanje rukometaša za olimpijske kvalifikacije

Dio hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije okupio se ovog petka, 1. travnja u Zagrebu kako bi krenuo prema Ivanić-Gradu, gdje će započeti s pripremama za nadolazeći kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre.

Reprezentacija će biti kompletna u nedjelju navečer, 3. travnja, a u Dansku na kvalifikacijski turnir putuje 7. travnja.

Na pripreme izbornik Željko Babić pozvao je 20 igrača.

Očekuje nas težak turnir, ali očekujem da pobijedimo. Vjerujem da su igrači u boljoj formi nego kad smo se skupili uoči Europskog prvenstva. Vjerujem da smo pohranili pozitivne emocije, bilo je lijepo, bilo je teških trenutaka, ali na kraju smo osvojili medalju. Igrači su, vidim, dobro raspoloženi. Mislim da jednom dobrom timu poput nas neće biti ključno to što igramo u gostima, rekao je izbornik Babić.

Pozvani su: vratari Ivan pešić, Filip Ivić i Ivan Stevanović, krila Manuel Štrlek, Ivan Čupić i Zlatko Horvat, pivoti Ilija Brozović, Krešimir Kozina i Marino Marić, te vanjski igrači Marko Kopljar, Luka Šebetić, Denis Buntić, Igor Karačić, Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Domagoj Pavlović, Marko Mamić, Ivan Slišković, Jakov Gojun i Stipe Mandalinić.

Kvalifikacijski turnir igra se u danskom Herningu, a suparnici su nam domaćin Danska, Norveška i Bahrein. U Rio idu dvije najbolje momčadi s ovog turnira.