Novi predsjednik NO-a Hajduka: Hvala Brbiću, ali moramo naprijed

Nadzorni odbor Hajduka izabrao je odmah nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Ljube Pavasovića Viskovića, koji je otišao nakon što je to tijelo smijenulo Marina Brbića s mjesta predsjednika kluba, novog predsjednik NO-a - Slavena Marasovića.

Marasović se odmah po izboru obratio novinarima: Nadzorni odbor je danas odbio ponuđenu ostavku Gorana Vučevića, te izglasao nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku kluba Marinu Brbiću. Njemu zahvaljujemo na financijskoj stabilizaciji, ali smatramo da za daljnji razvoj Hajduk trebaju promjene, rekao je Marasović.

Novi predsjednik kluba - 9. travnja

Naknadno je Vučević dao neopozivu ostavku, tako da i njemu zahvaljujemo na doprinosu u radu kluba. Nadzorni odbor će 9. travnja izabrati predsjednika, koji će obnašati tu dužnost do provedbe natječaja i izbora novoga, dodao je Marasović.

Brbić smijenjen zbog daljnjeg pozitivnog iskoraka

On je objasnio razloge smjene Brbića: Povod nije sportski rezultat nego iskorak u upravljanju klubom. Svaki član NO-a je imao svoje argumente, došao je trenutak kada je potreban daljnji razvoj. Odluka nije donesena 'ad hoc', dugo se o tome raspravljalo.

Dodatno objašnjenje može se pronaći u službenom priopćenju Hajduka: Gospodin Brbić dao je izniman doprinos financijskoj stabilizaciji kluba te je zajedno sa suradnicima stvorio preduvjete za daljnji razvoj Hajduka. Većinski stav članova NO-a Hajduka je da za daljnji razvoj, Hajduk treba promjenu na mjestu predsjednika Uprave, uvažavajući i kompetencije gospodina Brbića, koje, ovisno o odlukama buduće Uprave i stava gospodina Brbića, i dalje mogu biti korisne i iznimno bitne za Hajduk.

Damir Burić ostaje trener

Marasović je ustvrdio i da je obavljen razgovor s trenerom Damirom Burićem, koji ostaje na funkciji, a o udruzu Naš hajduk kaže: Naš hajduk podržava svaku demokratsku odluku, a ova je takva, demokratska.