Prvotravanjska šala: Ćiro preuzima Vatrene!

Ante Čačić iznenada je podnio ostavku na mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije zbog, kako kaže, prevelikog pritiska. HNS je promptno reagirao i odmah izabrao novog izbornika, to je Miroslav Blažević.

Iako sam ušao u ovo otvorena srca, uvjeren da sam spreman voditi nacionalni ponos prema još jednom velikom uspjehu, pritisak javnosti, koja me nije dočekala raširenih ruku, te stalno omalovažavanje mog rada, odlučio sam zbog boljitka Vatrenih podnijeti neopozivu ostavku. Uradio sam to u dogovoru s čelnicima Saveza, te smatram da ima dovoljno vremena da moj nasljednik uspješno pripremi momčad za velika iskušenja na europskoj smotri u Francuskoj, rekao je sad već bivši izbornik Čačić.

Želim se zahvaliti igračima, od kojih sam osjećao da imaju puno povjerenje u moje ideje i drago mi je da napuštam funkciju kao jedini neporaženi izbornik u povijesti nogometne vrste
, dodao je Čačić.

Ja sam jako iznenađen, to je malo nespretno odlučeno, ali kad je već tako, prihvatio sam to sa zadovoljstvom, reagirao je na imenovanje Miroslav Blažević u ekskluzivnoj izjavi za HRT.