Potres na Poljudu: Brbić smijenjen, ostavke Pavasovića i Vučevića

Marin Brbić više nije predsjednik HNK Hajduk, odlučeno je na sjednici Nadzornog odbora splitskog velikana. Predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković i sportski direktor Goran Vučević podnijeli su ostavke.

Već dulje vrijeme u Nadzornom odboru postojalo je različito mišljenje o ostanku Brbića na čelu kluba, a posljednjih dana trajao je pokušaj mirenja dviju suprotstavljenih struja. Na današnjem sastanku Nadzorni odbor glasovao je o povjerenju dosadašnjem predsjedniku, a pet članova odlučilo mu je iskazati nepovjerenje, dok su četvorica bila za njegovog ostanak.

Veseli me što se moja smjena dogodila na dan kada smo svim zaposlenicima isplatili sve dugove te kada nikome ne dugujemo ni lipu. Time sam zaokružio ciklus te ispunio cilj koji mi je bio pri dolasku u klub. Ne mogu reći da sam razočaran jer sam ovo očekivao. Žao mi je što mi nisu dali priliku dovršiti započeti posao i projekte koje smo pokrenuli, izjavio je Brbić, koji je vodio Hajduk posljednje četiri godine, nakon smjene.

Pavasović Visković i Vučević podnijeli ostavku

Nakon takve odluke, predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković odlučio je podnijeti ostavku na mjesto predsjednika, ali će ostati član NO-a do Skupštine kluba.

Hajduk je opstao zahvaljujući sinergiji bivšeg NO-a, predsjednika i sportskog direktora. Ne želim sudjelovati u daljnjim događajima nakon smjene Brbića. Bilo je sve ovo predvidivo nakon izbora za predsjednika Uprave. Činjenica je da različito vidimo budućnost kluba, razišli smo se u stavovima, obrazložio je svoju odluku Pavasović Visković.

Ubrzo je splitski velikan ostao i bez sportskog direktora. Iako mu je NO dao povjerenje, Goran Vučević odlučio je podnijeti ostavku, jer je ostao bez dvojice najbližih suradnika. Ne mogu preuzeti odgovornost ostanka u klubu kad odlaze moji najbliži suradnici, poručio je Vučević.

Članovi NO-a su nešto kasnije izabrali novog predsjednika NO-a, a vršitelj dužnosti predsjednika Uprave bit će izabran 9. travnja.