Mulaomerović nakon ispadanja: Teško smo oštećeni

Cibona nije uspjela izboriti plasman na Final four FIBA Europa kupa, pobjedom 82:78 u trećoj četvrtfinalnoj utakmici u Krasnojarsku dalje je prošao ruski Jenisej.

Čestitke momcima, borili smo se do kraja bez obzira na uvjete koji su bili. U zadnjih pet minuta bilo je 10 poklonjenih  bacanja. Nije prenijeta lopta u zadanom vremenu na rezultatu koji je bio dva razlike. Ponovno smo teško oštećeni, no tako je kako je. Imali su puno slobodnih bacanja. Bili smo blizu, no sve je ovo košarka. Stvari koje su se događale na terenu bile su upitne, a tu mislim na slobodna bacanja u zadnjih pet minuta, rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović.

Čestitam Jeniseju na Final Fouru. Mislim da smo odigrali tri dobre utakmice, mislim da smo bolja momčad od njih, no ipak su oni uspjeli, smatra Ivan Siriščević.

Dvoboj u Krasnojarsku bio je neizvjestan do same završnice. Naime, 23 sekunde prije isteka vremena mladi Nik Slavica pogodio je za 78:78. Nakon minute odmora Cibona je odmah napravila prekršaj i dopustila dva slobodna bacanja za Taylora kako bi imala posljednji napad na utakmici. Taylor je pogodio oba bacanja za vodstvo Jeniseja 80:78, da bi u posljednjem napadu Cibone Ante Žižić uputio malo prejako dodavanje za Ivana Siriščevića, kojemu je lopta prošla kroz ruke tri sekunde prije kraja, čime je utakmica praktički bila riješena. Tako je ruski sastav izborio prolazak na završni turnir FIBA-ina Eurokupa s 2-1 u pobjedama.