Futsal Dinamo: Đole je osoba krajnje dvojbenog morala

Nakon što je malonogometni klub Nacional objavio priopćenja u kojem osuđuje nasilničko ponašanje BBB-a, iz Futsal Dinama također su poslali priopćenje u kojem  su izrazili žaljenje zbog nemilih događaja.

Prioćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom događaja na jučerašnjoj utakmici između Futsal Dinama i Nacionala želimo prije svega izraziti žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem vratara gostujuće momčadi Ivana Pavlića od strane našeg navijača. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Našem sportskom prijatelju Ivanu želimo da se što prije oporavi i vrati na teren. Također se želimo ispričati i svim našim vjernim navijačima kao i cjelokupnom sportskom dijelu Nacionala na nemilom incidentu koji je završio prekidom utakmice. Naš je stav da fizičkim obračunima bilo kakve vrste bez obzira na provokacije druge strane, nema mjesta na športskim borilištima.


Futsal Dinamo učinit će sve da se ovakve scene više nikada ne ponove.


Klub ovim putem preuzima svu odgovornost radi propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo ukazati na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koja se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu.


Na jučerašnju utakmicu Đolo dolazi s tri zaštitara i s tribune provocira gledatelje od prve sekunde susreta. Sve je eskaliralo kada pred kraj poluvremena verbalno pa fizički napada gledatelje (nije bila riječ o BBB, nego o običnim navijačima). Tada slijedi reakcija. Za sve ovo Futsal Dinamo ima više svjedoka, pa i video material kojim ćemo dokazati njegovo neprihvatljivo ponašanje. Đolo nakon svega ulazi na teren i prijeteći maše prema publici koja već navija i nema namjeru nikoga napadati. Tek nakon toga navijači ulaze u teren i ponovno napadaju Đolu koji bježi. U tom metežu netko nažalost udara vratara zbog čega još jednom izražavamo žaljenje i duboku ispriku.


Tijekom sljedećih dana, Futsal Dinamo će sazvati konferenciju za medije na kojima ćemo javnosti podastrijeti dokaze za naše tvrdnje.