Tina Maze sve dalje od povratka skijanju

Bivša najbolja skijašica svijeta Slovenka Tina Maze (32) u srijedu je poručila kako je sve dalje od nastavka skijaške karijere.

Ja za sebe već odavno znam kako ću postupiti. Nema se smisla zavaravati i govoriti da ću nastaviti, kad više nemam potrebu natjecateljsku energiju,
kazala je Maze na prezentaciji slikovnice za djecu s naslovom Tina i  medvjeđa moć. U knjizi su pjesnik Primož Suhodolčan i ilustrator Gorazda Vahn opisali Tinino djetinjstvo, u Črni na Koroškem, kako bi ta priča inspirirala najmlađe čitatelje.

Proslavljena 32-godišnja skijašica je u svibnju prošle godine odlučila uzeti pauzu kako bi se posvetila fakultetu, a sada je kazala kako je dobro promislila i da vjerojatno više neće skijati u Svjetskom kupu niti na službenim natjecanjima, ali da je i danas bila na skijama jer taj sport voli.

Službeno ću odluku o prestanku karijere koja je trajala više od 15 godina objaviti kad za to dođe vrijeme, najavila je Tina Maze.

Maze je na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine osvojila zlatne medalje u spustu i veleslalomu, dok je četiri godine ranije u Vancouveru bila treća u veleslalomu i superveleslalomu. Četiri puta je bila zlatna na svjetskim prvenstvima, a 2013. je osvojila veliki kristalni globus. U Svjetskom kupu je upisala 26 pobjeda.