Kobna klupa u Budimpešti: Lovren si zatvorio vrata reprezentacije?

Nagađanja da Dejan Lovren nije dobro primio što je prijateljski dvoboj u Budimpešti protiv Mađara odgledao s klupe, a pritom se zagrijavao dvadesetak minuta, dobila su potvrdu u intervjuu izbornika Ante Čačića za Sportske novosti.  

Od 46. minute zagrijavat su se počeli svi igrači s klupe, a bilo ih je tek četvero, Alen Halilović, Darijo Srna, Ivan Vargić i Lovren. Izbornik je napravio samo jednu izmjenu, u 75. minuti je umjesto Matea Kovačića uveo Srnu. Navodno je Lovren nakon dvadesetak minuta zagrijavanja samoinicijativno sjeo na klupu, što nije promaknulo Čačiću.

Nitko neće biti ispred reprezentacije. Nitko. Nijedan pojedinac. Zar vi stvarno mislite da Lovren treba odlučivati o tome koliko će se zagrijavati? Ili je to odluka nekoga drugoga? Lovren nije odbio ući u utakmicu jer nije ni pozvan, rekao je izbornik za SN. Dodao je kako se Lovren ovakvim potezom "definitivno udaljio od reprezentacije", no kako još nije uspio popričati s njim.

Još prije tri dana za Radio Rijeku Halilović je demantirao da je u sukobu s izbornikom. To što pišu neki portali je neistina. Sretan sam što sam dio reprezentacije koju čine ovako veliki igrači. Ne znam kome je u cilju pisati takve gluposti, ja sam se zagrijavao 45 minuta, trener je donio odluku da ne uđem u igru i ja je poštujem, rekao je Halilović.