Slučaj Fiolić: UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), zbog propusta učinjenog na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija Hrvatske i Estonije odigranoj u ponedjeljak, 28. ožujka u Zaprešiću.

Reprezentacija pod vodstvom izbornika Nenada Gračana slavila je u tom dvoboju 2:1, pogocima Pavičića i Perice, ali prijeti joj oduzimanje tri osvojena boda i registracija dvoboja pobjedom Estonije 3:0, jer je u 46. minuti utakmice umjesto Antonija Milića ušao Ivan Fiolić koji nije bio upisan u službeni zapisnik te shodno tome nije imao pravo nastupa.

Disciplinski odbor UEFA-e će o ovom slučaju donijeti odluku 4. travnja.

Hrvatska reprezentacija vodi u skupini 6 s 18 bodova iz sedam utakmica, a jedini poraz doživjela je protiv Španjolske u Rijeci (2:3). Naši nogometaši imaju pet bodova više od Švedske i Španjolske, ali Šveđani su odigrali dvije, a Španjolci jednu utakmicu manje.

Do kraja kvalifikacija mladi hrvatski reprezentativci još moraju odigrati obje utakmice protiv Šveđana te gostovati u Gruziji. Na završni turnir će se izravno plasirati devet pobjednika skupina, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije plasirat će se u dodatne kvalifikacije.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza objavili su kako su već napravili detaljnu analizu događaja u Zaprešiću kojom će utvrditi pojedinačnu odgovornost te će donijeti odgovarajuće odluke o sankcijama za odgovorne osobe.