Bliži se oktanski spektakl u Opatiji

Opatijska rivijera i njezina okolica ove će godine biti domaćinom jubilarnom 25. izdanju Opatijskog Rallyja.

Nakon prošlogodišnje promjene termina rally će se i ove godine održati u Svibnju i to 6. i 7.svibnja 2016. Organizatori iz Auto Kluba Opatija uz veliku pomoć suorganizatora, dvaju riječkih klubova, AK Rijeka i AK INA Millennium i ove godine pripremaju dvodnevno natjecanje ukupne dužine 360,65 km u sklopu čega je već poznatih 8 brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Opatija kojem se kao pokrovitelj pridružio Grad Buzet, te tvrtka Tecno Auto kao glavni sponzor. Ovogodišnje izdanje Rally-a Opatija ponovno je uvršteno u kalendar Mitropa Rally Cup-a kalendar kojeg se sastoji od devet utrka koje će se održati u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj. Također valja napomenuti da će ovogodišnje izdanje ponovno biti domaćinom Alpe Adria Rally Cup-a, natjecanje koje je svaku godinu sve masovnije, pa je već sada svoj nastup najavilo dvadesetak posada. Isto se sastoji od 5 matjecanja te je Opatijski rally njegova prva ovogodišnja utrka.

Kao i dosadašnjih godina nastavlja se suradnja sa susjedima iz BIH pa će se tako i ove godine rally bodovati za Šampionat i kup Bosne i Hercegovine.

Organizator ove godine očekuje preko 70 posada na startu rallyja a razlog za optimizam daje činjenica da je svoj dolazak već sada i prije službenog početka prijava najavilo pedesetak posada.

Samo natjecanje počinje u petak 6. Svibnja u jutarnjim satima kada je predviđena verifikacija dokumenata u prostorima AK Rijeka na Preluci te tehnički prijam u Autoservisu Bivio.

Ove godine posade će startati iz servisnog parkirališta na Preluci se se uputiti u sam centar Opatije, ispred tržnice gdje će biti upriličen ceremonijalni start u 18 sati i 30 minuta. Biti će to prigoda za gledatelje da na glavnoj opatijskoj prometnici razgledaju limene ljubimce u vremenu od 17:45 pa sve do nekih 19:30 sati kada će zadnja posada startati sa tržnice i uputiti se na Permane gdje će odvoziti dva vrlo atraktivna brzinska ispita od kojih će se jedan voziti po noći. Drugi dan rally seli na brze i skliske ceste obronaka Ćićarije gdje posade moraju svladati dva puta po tri brzinska ispita između kojih će jednom svratiti u servisno parkiralište na Preluk te pregrupiranje na opatijskom mulu.

Prve posade očekuju se na Opatijskoj tržnici nešto prije 18 sati, dok sama ciljna ceremonija započinje oko 18:30 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati će se u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:15 sati, najavio je Dražen Puž ispred organizatora iz AK Opatija.