Biciklist preminuo nakon što ga je pregazio motocikl

Belgijski biciklist Antonine Demoitie (25) preminuo je u bolnici u Lillu nakon što je stradao u prestižnoj jednodnevnoj utrci Gent-Wevelgem, koja se boduje za WorldTour, vožene u nedjelju u dužini od 242.8 kilometara.

Član momčadi Wantyan je sredinom utrke pao, a potom ga je pregazio jedan od motocikala koji su se nalazili u pratnji utrke. Nesretni Demoitie helikopterom je prevezen u bolnicu u Lille, međutim liječnici ga nisu uspjeli spasiti.

Nažalost, Demoitie je preminuo. Otvorili smo istragu kako bi rasvijetlili sve detalje ove nesreće, poručili su iz francuske policije.

Demoitie je od ove godine bio član momčadi Wantyan, a prije je vozio za Wallonie-Bruxelles, Idemasport-Biowanze i Lotto Bodysol. Prije dvije godine je pobijedio na utrci Tour du Finistere, a lani je bio drugi na Handzame Classicu i na na utrci Stad Zottegem.

Tijekom utrke je pao i bivši belgijski prvak Jens Debusschere, no on je prošao samo s potresom mozga.

Posljednji biciklist koji je poginuo za vrijeme utrke bio je Irac Junior Heffernan koji je stradao u ožujku 2013. kada je na njega naletio automobil za vrijeme utrke Severn Bridge u Gloucestershireu.