Belgijski biciklist kritično: Pregazio ga motocikl iz pratnje

Aktualni svjetski biciklistički prvak, Slovak Peter Sagan (Tinkoff) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja prestižne jednodnevne utrke Gent-Wevelgem, koja se boduje za WorldTour. Utrka se vozila u dužini od 242.8 kilometara.

Saganu je nedjeljni trijumf bio prvi otkako je krajem rujna prošle godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a u međuvremenu je čak osam puta ciljem različitih utrka prolazio kao drugi.

O pobjedniku su u završnici utrke odlučivala četvorica vozača. Prvi je u sprint krenuo Rus Vjačeslav Kuznjecov (Katjuša), no njega su do cilja ipak uspjeli preteći Sagan i Belgijac Sep Vanmarcke (LottoNL), koji je zauzeo drugo mjesto, dok je švicarski veteran Fabian Cancellara (Trek) ciljem prošao kao četvrti.

Za Sagana je to druga pobjeda na ovoj utrci, najbrži je bio i 2013.

Utrku je obilježila teška nesreća u kojoj je stradao belgijski vozač Antoine Demoitie iz tima Wanty. Pregazio ga je jedan od motocikala koji su se nalazili u pratnji utrke te je nesretni Demoitie helikopterom prevezen u bolnicu. Iz njegove momčadi su objavili kako je zadobio po život opasne ozljede.