U Budimpešti najzahtjevniji test Vatrenih uoči EP-a

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 18 sati u Budimpešti igra prijateljsku utakmicu protiv Mađarske. Prijenos je na Drugom programu HTV-a i Hrvatskog radija te u streamu na našem portalu. Dvoboj možete pratiti i na našoj multimedijskoj platformi, HRTi aplikaciji.


Izbornik Ante Čačić, koji je ostvario četiri pobjede u prva četiri ogleda na kojima je vodio nacionalnu vrstu, smatra da će to biti najveći test za njegove izabranike uoči EP-a u Francuskoj.


U ovim kontrolnim utakmicama moram dobiti određena saznanja kako Hrvatska u pojedinim trenucima može igrati. U sustavu 3-5-2 napravili smo protiv Izraela 2:0 te imali još nekoliko šansi, iako nam je Izrael stvorio nekoliko situacija iz protunapada. Činjenica je da nismo imali ozbiljan trening i protiv Izraela smo saznali na čemu moramo raditi na završnim pripremama za EP. Što se problema sa zdravljem tiče, Hrvatska ne ovisi o 10 ili 11 igrača, nego ima 16 do 17 igrača koji igraju na visokoj europskoj razini i mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije, kaže izbornik Čačić, koji će u ovom dvoboju upravo 16 igrača i imati na raspolaganje, jer u odnosu na sudar s Izraelom u Osijeku otpali su Kalinić i Badelj, a od ranije nedostaju Pjaca i Rakitić. Kapetan Darijo Srna bi usprkos ozljedi trebao zaigrati na desnom boku.

Čačić: Ovo nam je najzahtjevnija utakmica prije Francuske

Hrvatska se s Mađarima susretala šest puta nakon osamostaljenja i još je uvijek bez poraza. Podsjetimo, Mađarska se također priprema za nastup na Europskom prvenstvu, i to nakon pune 44 godine čekanja.