[VIDEO] Pogledajte novi mađarski stadion

Pogledajte kako izgleda stadion mađarske nogometne reprezentacije na kojem će hrvatska reprezentacija odigrati drugu pripremnu utakmicu. Groupama Arena drugi je najveći stadion u Mađarskoj i može primiti 23.698 navijača.

Novi stadion izgrađen je na mjestu gdje je nekada bio poznati Albert Flórián koji je srušen 2013. godine. Groupama Arena izgrađen je po najvišim UEFA-inim standardima i nosi četiri zvijezde. Što znači da se na njemu mogu odigrati kvalifikacijske utakmice za EP i SP, susreti grupne faze natjecanja Lige prvaka i četvrtfinala. Nadalje, na njegovu terenu mogu se igrati utakmice svjetskog prvenstva za reprezentacije do 17 godna te svjetska prvenstva za U21 i U20.

Hrvatska u subotu na njemu igra drugu prijateljsku utakmicu protiv Mađarske u sklopu priprema za Euro. Ove dvije reprezentacije odigrale su dvije natjecateljske utakmice, u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na SP u Njemačkoj 2006. godine. Hrvati su slavili 3:0 u Zagrebu, dok je u Budimpešti završilo bez pogodaka.

U prijateljskim ogledima, bilo je 2:2 u Györu 1994. godine, 4:1 za Hrvatsku u Osijeku 1996. godine, 2:0 za Hrvatsku u Pecsu 2002. godine te 1:1 u Budimpešti 2008. godine.