Odlazak legende: Šurjak o Cruyffovu utjecaju na nogomet

U 68. godini života, nakon duge i teške bolesti napustila nas je legenda europskog nogometa,  Johan Cruyff.  Tri puta izabran je za najboljeg europskog igrača (1971., 1973., 1974.). Višestruki je prvak Europe kao igrač i trener te sudionik finala svjetskih prvenstava 1974. i 1978. godine.

Ivica Šurjak, jedan je od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, sedamdesetih godina bio je jedan od najmodernijih i najtraženijih igrača Europe. Kao član nogometne reprezentacije bivše Jugoslavije igrao je na Europskom prvenstvu 1976. te se za treće mjesto borio upravo protiv Nizozemske. Šurjak se prisjeća kako je bilo igrati protiv tog velikog igrača.

Johan Cruyff bio je jedan od najboljih svjetskih nogometaša, igrao je za veliku reprezentaciju. Oni su bili ti koji su tada uveli totalni nogomet. Tu igru pokušao je kopirati Tomislav Ivić sa zlatnom generacijom Hajduka. Upravo je Cruyff bio taj koji je želio da Goran Vučević, o kojemu je imao visoko mišljenje, dođe igrati za Barcelonu. Insistirao je na tome, prisjeća se Šurjak.

A što je još o ovom velikanu rekao Šurjak, poslušajte u razgovoru s Lovorkom Magdićem.