Vlada RH osudila isticanje slogana totalitarističkih režima

Nakon neprimjerenog skandiranja "Za dom, spremni" od jednog dijela navijača za vrijeme utakmice između Hrvatske i Izraela, priopćenjem se oglasila hrvatska Vlada osudivši govor mržnje i vrijeđanje te isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima.

Vlada RH je u svojem priopćenju pozvala sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine.

U suvremenom svijetu kada pojedinci koriste različitosti za novu platformu razdora koja svoj vrhunac doseže u posljednjim tragičnim događajima u Bruxellesu, tolerancija i zajedništvo snažnije nego ikad dobivaju svoj puni smisao. U tom kontekstu osuđujemo svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti, govor mržnje i vrijeđanje. Vlada Republike Hrvatske osuđuje isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima kao neprihvatljivu i nepoželjnu pojavu. U fragmentiranoj slici današnjice pozivamo na sve civilizacijske vrijednosti i standarde i osuđujemo svaki čin i sve oblike izražavanja koji promiču ili potiču govor mržnje i nesnošljivost. Stoga još jednom pozivamo sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine, stoji u priopćenju.