HNS: Stadioni ne smiju biti mjesto razdora i mržnje

Na neprimjereno skandiranje tijekom prijateljske nogometne utakmice između Hrvatske i Izraela u Osijeku reagirao je i Hrvatski nogometni savez (HNS).

U priopćenju ponajprije ističu kako su Osijek te Slavonija i Baranja pokazali koliko vole hrvatsku nogometnu reprezentaciju te su zahvalili navijačima koji su po nepovoljnim vremenskim uvjetima došli na Gradski vrt i pružili potporu Vatrenima u pobjedi protiv Izraela.

Nažalost, atmosferu su narušili povici kojima nije mjesto na sportskim borilištima i uopće u demokratskoj, modernoj i tolerantnoj Hrvatskoj kakvu svi priželjkujemo. Hrvatski nogometni savez, još jednom, osuđuje isticanje svih simbola i slogana koji veličaju totalitarističke režime, koji degradiraju demokratske vrijednosti i promiču govor mržnje, diskriminaciju, rasizam ili vrijeđanje po bilo kojoj osnovi, stoji u priopćenju koje zaključuju: Pozivamo sve navijače hrvatske nogometne reprezentacije da poštuju i da se bore za visoke demokratske standarde jer u suprotnom narušavamo ugled našeg nogometa, naših navijača i naše države.