[VIDEO] Novak pogodio ludu tricu za pobjedu Denvera

U noći kad je u NBA ligi odigrano 12 utakmica potez večeri djelo je Denverova novaka Emmanuela Mudiaya, koji je sa zvukom sirene pogodio tricu gotovo s polovine igrališta.

Tom tricom je domaća momčad svladala Philadelphiju sa 104:103 i zadržala nadu da bi mogla izboriti mjesto u doigravanju.


Mudiay je do odlučujućeg trenutka utakmice bio najbolji igrač Denvera, ali njegova 24 koša, 11 skokova i četiri asistencije nisu ništa u usporedbi s posljednjim šutom. Iako je bio pod teškim obrambenim pritiskom i gotovo izgubio loptu, 20-godišnji razigravač iz Konga uspio je u posljednjem trenutku dohvatiti loptu i na vrijeme je izbaciti, a ona je u perfektnom luku prošla kroz obruč i mrežicu za pobjedu.

Samo sam je želio baciti na vrijeme, rekao je Mudiay o posljednjem šutu, a na ulasku u posljednju akciju inspiraciju je tražio u sveučilišnoj košarci.

Kad sam dobio loptu pomislio sam na 'March Madness', mjesec u kojem je sve moguće.


Njegov je koš Denveru donio 30. pobjedu u sezoni, kojom su Nuggetsi ostali u utrci za doigravanjem. No, da bi se sa sadašnjeg desetog mjesta na Zapadau popeli do osmog, trebat će im malo veće čudo od onog koje se sinoć dogodilo u Pepsi Centeru. Naime, Denver (30-42) zaostaje pet pobjeda za Dallasom (35-36), Utahom (35-36) i Houstonom (35-37). No, kao što je i Mudiay pokazao protiv Sixersa - čuda se ponekad događaju.

Čuda ne trebaju aktualnim prvacima Golden State Warriorsima, dok god je Steph Curry u pravom izdanju.