Vatrenima odgovara novi sustav: U Osijeku se osjećamo najbolje

Hrvatska reprezentacija je u Osijeku nakon dugo vremena zaigrala u sustavu 3-5-2. Što o njemu misle igrači, te što općenito misle o utakmici?

Darijo Srna uplašio je sve gledatelje ozljedom potkraj prvog poluvremena, srećom izgleda da je sve u redu.

Imao sam dosta sreće, nezgodan udarac, dobro da nije gore prošlo. Ništa nije puklo, doktor je pogledao, mogu stati na nogu, ali prepao sam se jako na prvu, nije mi bilo svejedno. No dobro, bitno da nije ništa strašno, rekao je Srna.

Okupili smo se u nedjelju, ponedjeljak, prvi put smo igrali u novom sustavu. Baš smo pričali, odgovara nam ovaj sustav, nije to bilo bajno, ali nije ni lako igrati ovako. Imamo dosta vremena, dosta treninga ispred sebe na kojima možemo usavršiti ovaj sistem, koji zasad izgleda jako dobro
, kaže kapetan.

Zahvaljujem se navijačima što su došli u ovakvom broju, kiša je i hladno je, zahvaljujem se Osijeku i cijeloj Slavoniji, zaključio je Srna.

Mislim da je to bilo dobro, treba još raditi, ali ima vremena do Europskog prvenstva, najbitnije je da smo pobijedili, kaže prvi hrvatski vratar Danijel Subašić.

Mislim da smo se dobro snašli po ovako teškom terenu, možemo biti zadovoljni, posebno s prvim poluvremenom, rekao je Luka Modrić, koji je rekao ponešto i o novom sustavu: To je dosta dobro izgledalo, no treba se na tome raditi, ako ćemo se opredijeliti za taj sustav treba dosta raditi, smatra Luka Modrić.

U Osijeku se najbolje osjećamo kad igramo, zaključio je Luka.

Pogledajte sve izjave igrača, uključujući Domagoja Antolića, Matea Kovačića, Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Domagoja Vide u videoprilogu.