Čačić nakon četvrte pobjede: Dobio sam dosta informacija

Hrvatska je u Osijeku pobijedila Izrael s 2:0, a prvi put je jedan hrvatski izbornik krenuo s četiri pobjede.

Vatreni u novoj formaciji uvjerljivi protiv Izraela

[VIDEO] Hrvatska - Izrael iz minute u minutu

Ova utakmica dala nam je dosta informacija, koristili smo 17 igrača, neke koji su imali teške utakmice u nedjelju nastojao sam sačuvati jer nas čeka još jedna utakmica u subotu. Ima dosta stvari s kojima sam zadovoljan, ali ima i stvari koje ćemo korigirati, razgovarati s igračima. Kad budemo imali vremena na pripremama određene korekcije ćemo napraviti i to će izgledati bolje. Imali smo dosta problema u prekidima, bilo smo dosta neorganizirani, imali smo tu malo i sreće. Isprobali smo tri sustava, bilo je dosta izmjena, zato nije bilo tečno. Dečki su željeli i htjeli. Nadam se da Srna nije ozbiljnije ozlijeđen, rekao je Ante Čačić.

O formaciji 3-5-2 kaže: Zabili smo dva gola u tom sustavu, ima dobrih stvari, ali imali smo i problema, naročito u zadnjoj liniji po našoj desnoj strani, opasno su nam tu prijetili. Posljednja linija je prvi put igrala u ovakvom rasporedu. Igrali dugo nisu igrali u tandemu. Onda smo prešli na 4-4-2, pa smo izbukli još jednog napadača i zaigrali 4-3-3-.

Izbornik neće pozivati nove igrače usprkos tome što Srna možda neće biti spreman za subotu: Mislim da je kod Srne u pitanju samo malo jača kontuzija, neću nikoga zvati, igrači koje nisam zvao su u programu u svojim klubovima i ne želim ih remetiti. 

O sljedećem suparniku Mađarskoj rekao je: Mađarska je ozbiljan protivnik koji će sigurno biti jako motiviran pred svojom publikom na ispunjenom stadionu. To je dobar test za nas, a inzistirat ću da i tamo napravimo pozitivan rezultat.