Brekalo prelijepim golom otvorio vrata EP-a

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina u prvoj je utakmici Elitnog djela kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pobjedila Bugarsku 1:0.

Strijelac jedinog pogotka na Kantridi bio je mladi Dinamov igrač, Josip Brekalo u 53. minuti. Brekalo se sjajno na lijevoj strani oslobodio svog čuvara i poslao loptu pod gredu. U drugoj utakmici naše skupine 5, Belgija je s 2:0 pobjedila Škotsku.

Kontrolirali smo veći dio utakmice, a Bugari su stajali u čvrstom bloku koji je bilo teško probiti. Naposljetku smo realizirali jednu šansu, a sve u svemu je najvažnije bilo kvalifikacije započeti pobjedom. Škotska će u petak biti dvostruko motivirana jer joj je susret s nama posljednja slamka spasa, ali i mi moramo dobiti sve utakmice želimo li osigurati plasman na Europsko prvenstvo, izjavio je nakon utakmice Brekalo.

Bodovno smo dobro otvorili turnir, ali vidjelo se od početka da će to biti teška utakmica. Imali su Bugari dvije prilike, no Šemper je odlično reagirao. Ipak, utakmica je išla u samo jednom smjeru i samo se čekao naš gol, rekao je izbornik Milin nakon pobjede te dodao: Žao mi je što nakon postignutog gola nismo igrali pametnije, kako bismo izbjegli nered u zadnjim minutama, ali i to je dio učenja i odrastanja. Okrećemo se Škotskoj, analizirat ćemo je i osvježiti svoj sastav s obzirom na ozljede.
Strijelac jedinog gola, Josip Brekalo, istaknuo je važnost pobjede u prvom kolu te se također vrlo brzo posvetio nadolazećem susretu sa Škotima. 

U drugom se kolu, u petak, sastaju Belgija i Bugarska (Kostrena, 13:00) te Hrvatska i Škotska (Kantrida, 16:00).Izabranici Erde Milina, u drugi su se dio kvalifikacija plasirali osvojivši mini turnir koji se od 18. do 23. rujna prošle godine igrao u Poreču. 

Elitni krug sastoji se od sedam skupina u kojoj se nalaze po četiri reprezentacije. Turnir skupine 5, u kojoj je naša reprezentacija igra se u Rijeci i Kostreni. Samo pobjednici skupina pridružit će se domaćinu na prvenstvu koje će se u 11. do 24. srpnja igrati u Njemačkoj.