Matej Vidović i Andrea Komšić prvaci Hrvatske u slalomu

Matej Vidović drugi put i Andrea Komšić treći put su se okitili naslovima slalomskih prvaka države na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na Sljemenu.

Matej je vodio je i nakon prve vožnje s vremenom 47.84, a potom je stigao i do pobjede na utrci u vremenu 1:38.73. Istok Rodeš, svega 14 stotinki sporiji od Mateja u prvoj, nije na kraju uspio završiti drugu vožnju. Do drugog mjesta na utrci stigao je Slovenac Miha Kuerner sa 62 stotinke zaostatka, Ivica Kostelić završio je utrku treći sa 71 stotinkom zaostatka za vremenom Vidovićem.

Ivica tako u konačnici drugi nacionalnog prvenstva, dok je na nacionalnom prvenstvu treći završio Natko Zrnčić-Dim koji je utrku završio šesti (+ 1.37 sekundi). Četvrti za državno prvenstvo još Luka Krsmanović (+ 2.69 sekundi), dok svi ostali naši dečki nisu završili utrku.

Komšić je do novog naslova slalomske prvakinje Hrvatske, nakon 2013. i 2015. godine, došla trećim mjestom na utrci sa 1.24 sekundi zaostatka za Bjeloruskinjom Marijom Škanovom te 62 stotinke zaostatka za drugom Čehinjom Gabrielom Capovom. U poretku državnog prvenstva druga Lana Zbašnik, sa 5.23 sekunde zaostatka za pobjedničkim vremenom, treća Dora Begović (+ 9.01). Rea Hraski nije u konačnici startala današnju utrku, Leona Popović odustala je u prvoj vožnji.