Hrvatska protiv Izraela u prvom testu prije Eura

Hrvatski nogometaši će svoje pripreme za deveto veliko natjecanje započeti danas u Osijeku gdje igraju protiv reprezentacije Izraela, a u subotu ih čeka gostovanje protiv Mađarske u Budimpešti.

Susret s Izraelcima bit će jubilarni deseti nastup Hrvatske na Gradskom vrtu, a nadaju se da će utakmica završiti na isti način kao i u prošlih devet susreta. Naime, u Osijeku još nikada nisu poraženi.

Reprezentativci vole igrati pred osječkom publikom jer kako je rekao kapetan Darijo Srna tamo ih uvijek čeka topla dobrodošlica i odlična atmosfera.

Uvijek je lijep osjećaj doći u Hrvatsku, pogotovo u Slavoniju i Osijek. Uvijek imamo lijepu i pozitivnu atmosferu, nema zvižduka, 90 minuta se bodri reprezentacija, kao što bi trebalo biti svugdje. Napokon imamo malo mira, bez povišenih tenzija natjecateljskih utakmica, makar smo došli napraviti dobar rezultat. Došli smo i napraviti dobar ugođaj unutar i oko reprezentacije te se korak po korak pripremiti za ono što nas čeka u Francuskoj, najavio je Srna.

Cilj ovih utakmica je naravno pobjeda, ali i stvaranje pozitivnog ozračja u reprezentaciji. Izbornik Ante Čačić želi napraviti natjecateljski podražaj, staviti zahtjeve pred igrače, kako bi dobio informacije s kojim igračima i na kakav način može funkcionirati na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Čačić nije otkrio početnu postavu, kazavši kako mora pričekati današnji trening, jer je dobar dio igrača igrao utakmice u nedjelju, i sada imaju najveći akumulirani umor, ali je i naglasio kako će u te dvije utakmice nastojati isprobati igru sa tri stopera, što se može pokazati kao nužno na Europskom prvenstvu. Za Hrvatsku neće nastupiti Ivan Rakitić, koji je ozlijeđen došao na pripreme.

Žao mi je što neće biti Ivana Rakitića, ali je dobro što je njegova ozljeda lakša, izvješće naše liječničke službe je vrlo optimistično, Vjerujem da će Rakitić, nakon dva dana mirovanja i kratke terapije sigurno biti spreman za nastup u svome klubu Barceloni, u predstojećem susretu protiv Real Madrida.Hrvatska je, posebice na tim pozicijama, bogata s klasnim igračima, i vjerujem da ćemo tu poziciju pokriti s igračima koje trenutno imamo na raspolaganju, kazao je Čačić.

Prijenos utakmice je na Drugom programu HRT-a, u streamu na našem portalu i putem aplikacije HRTi od 18 sati.