Tomislav Grahovac novi predsjednik HRS-a

Tomislav Grahovac novi je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, odlučeno je na izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine. Grahovac je zamjenio Sandija Šolu koji je podnio ostavku.

Grahovac je bio jedini kandidat za predsjednika na sjednici Skupštinara te je jednoglasno izabran za novog predsjednika. Želim se zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim se zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim se zahvaliti svim članovima UO i mojim dosadašnjim suradnicima u NO. Smatram da ćemo svi zajedno, kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi radi te da ćemo kroz posao rješavati probleme.

Nakon što je prije dva mjeseca najavljivao ostavku, Šola je danas potvrdio svoju odluku. Kao što znate ovaj čin sam najavio već prije dva mjeseca. Razlog za ostavku je osobne naravi i znači da od danas dajem neopozivu ostavku. Povlačim se s ove časne funkcije predsjednika HRS-a na koju sam izuzetno ponosan. Osam godina je bilo dovoljno za ostvarivanje ciljeva koje smo zacrtali. Svom nasljedniku želim puno sreće u svemu. Želim zahvaliti svima na podršci i na svemu što smo zajedno napravili. U narednom periodu posvetit ću se osobnim ciljevima, ali bit ću na raspolaganju i davati svu potporu razvoju hrvatskog rukometa.

Uz novog predsjednika HRS-a, na Izvanrednoj izbornoj sjednici skupštine HRS-a, donesene su odluke o izmjenama i dopunama Statusa HRS-a, a također je izabran novi član Nadzornog odbora. Riječ je o Romeu Vrečku, koji je imenovan i predsjednikom Nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.