Zbog komentara o ženskom tenisu, direktor Indian Wellsa podnio ostavku

Zbog komentara kako se tenisačice mogu smatrati "vrlo, vrlo sretnim" zbog toga što imaju isti nagradni fond kao i tenisači, jer "jašu na valu popularnosti muškog tenisa", direktor velikih ATP i WTA teniskih turnira u Indian Wellsu Raymond Moore podnio je ostavku na svoju dužnost.

Da sam ja tenisačica, svake bih se večeri na koljenima zahvaljivao Bogu na Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu jer su oni nositelji popularnosti našeg sporta, rekao je Moore što je izazvalo gnjevnu reakciju, poglavito aktualne prve tenisačice svijeta Serene Williams, ali i nekadašnje šampionke Martine Navratilove.

Novak Đoković je nakon finalne pobjede nad Milošem Raonićem rekao kako žene zaslužuju novac koji dobiju, ali da bi tenisači trebali biti plaćeni više jer privlače puno više publike: Očito je riječ o delikatnoj stvari. Tenisačice zaslužuju novac i slavu za to što rade. Znate, izjednačavanje novčanih nagrada bila je glavna tema u svijetu tenisa u zadnjih sedam - osam godina, pratio sam taj proces i razumijem koliko je energije WTA uložio u to. Čestitam im na tome, iskreno čestitam. Borili su se za svoja prava i izborili ih. No s druge strane, mislim da bi se ATP trebao jače boriti jer statistike govore da muški tenis prati puno više ljudi. Za to bi trebali dobiti više. Svi bi se trebali boriti za svoja prava. Dok postoje statistike, dok se zna tko prodaje više karata, privlači više gledatelja, dotle bi trebalo pravedno rasporediti novac.

Prije gotovo pola stoljeća Billie Jean King je započela povijesnu kampanju za jednakost žena u tenisu. Ono što je uslijedilo je više-generacijski pokret s ciljem da se žene i muškarce  u sportu tretira na jednak način. S ponosom mogu reći kako naš turnir u Indian Wellsu, kao i svi ostali najveći svjetski teniski turniri, već čitavo desetljeće imaju jednak nagradni fond za igrače i za igračice. Želio bih se osobno zahvaliti svim velikim tenisačicama koje su se godinama borile za jednake nagrade u profesionalnom tenisu. Svi mi u BNP Paribas Openu obećavamo kako ćemo nastaviti raditi na tome da tenis bude bolji sport za sve, objavio je u priopćenju za javnost vlasnik turnira u Indian Wellsu Larry Ellison u kojem je potvrđen odlazak Moorea s mjesta direktora.

Moore je dužnost direktora turnira u Indian Wellsu preuzeo krajem prošle godine kada je dotadašnji direktor Steve Simon postao izvršni predsjednik WTA Toura.