Laszlo Senyei: FFC je moj dom, a sad želim pojas braniti u Budimpešti

Šest borbi i šest pobjeda rezultat je kojim je mađarski borac Laszlo Senyei došao do titule FFC prvaka u velter kategoriji. Titule koju bi sad želio braniti u svojoj domovini.

Zapravo, Laszlov FFC put je svoju prvu fazu završio kako je i započeo, borbom protiv Ivana Gluhaka. Njih su se dvojica prvi put sastali prije gotovo tri godine u Osijeku, a tad je mladi i neiskusni Mađar u trećoj rundi preokrenuo borbu koju je do tad uvjerljivo gubio. Sad je s druge strane ponovno bio Gluhak, a ishod je vrlo sličan onom iz prve borbe, s tim da Gluhak ovog puta nije bio toliko uvjerljiv. Nakon pobjede i slavlja, Laszlo je rekao:

Fantastičan je osjećaj, kad sam tek krenuo u ovo nisam očekivao da bih mogao postati prvak tako velike organizacije kao što je FFC. FFC je moj dom jer sam sve svoje borbe osim prve dvije odradio tu. Moji snovi su se sada ispunili. No, sad je vrijeme da krenem sanjati dalje.

Zanimljivo je bili čuti usporedbu njegove prve borbe u FFC-u, kad je ušao na mala vrata te ove jučerašnje, kad je postao kralj svoje divizije, za koju se može čak reći i kako ju je počistio.

Kad sam prvi put došao u FFC, Ivan Gluhak me je kvalitetno prebio, no uspio sam okrenuti tu borbu i nastavio sam sanjati. Svakom borbom sanjao sam sve više i to se na kraju ispunilo ovom pobjedom i osvajanjem pojasa.

Nešto je ipak dodao o Gluhaku, s kojim je bio u vrlo prisnim odnosima cijelo vrijeme nakon njihove prve borbe, a čini se kako će tako ostati i sad.

Ivan Gluhak mi je jako drag momak i ima moj maksimalni respekt. Pravi je ratnik koji do posljednjeg trenutka nije htio tapkati jer je vjerovao u pobjedu. Što se tiče borbe, od samog početka je bacao prave bombe i time me prisilio da se što više krećem. Prvu rundu sam bio slab i tek nakon pauze sam počeo razmišljati, da bih na kraju doveo borbu tamo gdje meni odgovara. Kada sam u tome uspio, napravio sam ono što je bilo potrebno. Nisam u potpunosti zadovoljan, no otvoren sam za to da svakom borbom nešto novo naučim.

Slavlje ipak nije dugo trajalo, odnosno Laszla je zabolio poraz njegovog prijatelja Viktora Halmia, tako da nisu uspjeli ispuniti svoj cilj te se vratiti u Budimpeštu s dva pojasa prvaka.

Trenutno mi se miješaju loše i dobre emocije, jer je moj prijatelj Viktor Halmi izgubio svoj pojas. Do njegove borbe ovo su bili najljepši trenuci mog života, no mi smo toliko bliski, kad on izgubi, onda gubim i ja, pa je sada tu neka mješavina emocija.

Laszlu će sada uslijediti obrana pojasa. Protivnik mu nije bitan, no oko te borbe ima jednu veliku želju.

Moja najveća želja je da FFC dođe u Mađarsku i da se borim u Budimpešti pred mojim navijačima, kojih je i ovdje došao veliki broj, sve s ciljem da podrže Viktora i mene.