Đoković potaknuo staru debatu: Tenisači bi trebali biti plaćeni više

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković smatra da bi tenisači trebali imati veće novčane nagrade od tenisačica.

Njegov osvrt na tu temu došao je nakon što je izvršni direktor turnira u Indian Wellsu  Raymond Moore uoči finala između Azarenke i Serene Williams rekao kako je WTA vrlo sretna organizacija, koja jaše na repu uspjeha muškog tenisa.

Da sam tenisačica, pao bi na koljena i zahvaljivao Bogu na Federeru i Nadalu, jer oni su digli ovaj sport, rekao je Moore, koji se kasnije ispričao za svoje komentare, no bilo je kasno, jer ulje na vatru dodao je ubrzo Đoković.

Srpski tenisač je nakon finalne pobjede nad Raonićem rekao kako žene zaslužuju novac koji dobiju, ali da bi tenisači trebali biti plaćeni više jer privlače puno više publike.

Očito je riječ o delikatnoj stvari. Tenisačice zaslužuju novac i slavu za to što rade. Znate, izjednačavanje novčanih nagrada bila je glavna tema u svijetu tenisa u zadnjih sedam - osam godina, pratio sam taj proces i razumijem koliko je energije WTA uložio u to. Čestitam im na tome, iskreno čestitam. Borili su se za svoja prava i izborili ih. No s druge strane, mislim da bi se ATP trebao jače boriti jer statistike govore da muški tenis prati puno više ljudi. Za to bi trebali dobiti više. Svi bi se trebali boriti za svoja prava. Dok postoje statistike, dok se zna tko prodaje više karata, privlači više gledatelja, dotle bi trebalo pravedno rasporediti novac.

Đoković je inzistirao da ne želi ulaziti u debatu muškarci protiv žena, istaknuvši i da se tenisačice  suočavaju s više izazova da uspiju u igri, poput bitke s hormonima.