Čačić rješava problem lijevog boka, bez zamjene za Pjacu

U ponedjeljak su u Zagrebu hrvatskim medijima službeno predstavljena nova dva dresa hrvatske nogometne reprezentacije, u kojima će vatreni igrati na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Naši najbolji nogometaši će prvi put u njima zaigrati na predstojećim prijateljskim ogledima s Izraelom u Osijeku i Mađarskom u Budimpešti.  

Hrvatska reprezentacija će se u srijedu u Gradskom vrtu Izraelu suprotstaviti u prvoj garnituri, prepoznatljivoj po crveno-bijelim kvadratićima, dok će tri dana poslije protiv Mađara premijeru imati i druga, plava garnitura koja, također, u svojoj osnovi ima šahovnicu sastavljenu od svjetlijih i tamnijih nijansi plave boje.



Veseli me što ćemo u novom dresu prvi put igrati u Osijeku, gdje se hrvatska reprezentacija dočekuje s posebnom toplinom i veseljem. Uvjeren sam da ćemo na terenu uzvratiti na najbolji mogući način i u ze dvije utakmice učiniti sve da hrvatska reprezentacija prezentira svoju kvalitetu, rekao je izbornik reprezentacije Ante Čačić na konferenciji za novinare u Zagrebu, na kojoj je obznanio da neće pozvati novog igrača za ova dva susreta, koji bi zamijenio ozlijeđenog napadača Dinama Marka Pjacu.

U ove dvije utakmice želim maksimalno opteretiti igrače, jer će treninzi uglavnom služiti za rekuperaciju. Na tim utakmicama moramo dobiti saznanja, kao što smo dobili protiv Rusije u Rostovu, na koji način, s kim i kako se pripremati za ono što nas čeka u Francuskoj, pojasnio je svoju odluku Čačić.

Od reprezentacija Izraela i Mađarske izbornik Čačić očekuje da budu dobar test mogućnosti za njegove momčadi, posebno za igrače na poziciji lijevog boka, za koju će konkurirati Šime Vrsaljko i Domagoj Vida.

Nismo uspjeli standardizirati tu poziciju na lijevoj strani obrane, a upravo će ove dvije utakmice pokazati možemo li i na koji način s ovim igračima odgovoriti zahtjevima igre. Isto tako bit će prilika i za promjene u sustavu igre, što ćete sigurno imati prilike vidjeti, najavio je izbornik, ali nije želio otkriti o kakvim se promjenama radi.

Čačić je rekao da je još dosta mjesta na popisu kandidata za momčad koju će voditi u Francusku te izrazio nadu da će se među njima naći i Pjaca kojem su liječnici prognozirali šestotjednu stanku.

Radi se o igraču koji bi oplemenio konkurenciju u momčadi. Očekujem da će se oporaviti i da će u svibnju početi igrati. Ima dovoljno vremena da nam svojim igrama pokaže da je spreman za Euro, rekao je izbornik.

Čačić je prokomentirao i nedjeljni derbi na Poljudu u kojem je Hajduk nakon dvije i pol godine ponovno uspio pobijediti Dinamo u prvenstvu.

Veseli me da smo gledali izrazito kvalitetan hrvatski derbi, da je Hajduk došao do vrijedne pobjede, što je dobro i za našu ligu, jer je bitno da neizvjesnost u natjecateljskom dijelu traje što duže. Važnije od svega je da smo gledali utakmicu iza koje nema repova i to je dobro za nogomet.