U Splitu Molotovljevim koktelom na navijače Dinama

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u nedjelju u Splitu kada su za sada nepoznate osobe u automobil zagrebačkih registracija, u kojem su bila četvorica navijača Dinama, ubacili 'zapaljivu napravu'.

Policija spriječila sukob dviju navijačkih skupina Bad Blue Boysa

Izvijestila je to splitska policija, a kako se neslužbeno doznaje, najvjerojatnije je riječ o takozvanom Molotovljevom koktelu.

Na splitskom stadionu na Poljudu popodne u 15 sati igra se nogometna utakmica Hajduka i  Dinama.

Napad se dogodio oko 12,30 sati u središtu Splita, u Gundulićevoj ulici, kojom je vozio automobil zagrebačkih registracija i u kojem su bila četvorica navijača Dinama.  Policija je potvrdila da su za sada nepoznati mladići razbili stražnje staklo na automobilu, te u njega ubacili zapaljivu napravu, nakon čega su pobjegli.

Četvorica mladića iz zagrebačkog automobila brzo su izašli iz vozila, no jedan od njih zadobio je lakše opekotine nakon što ga je dio zapaljive naprave najvjerojatnije pogodio u leđa.

Mladići su pozvali policiju i vatrogasce, a splitski policajci, koji su do njih stigli prvi, ugasili su vatru u automobilu vatrogasnim aparatom iz svog službenog vozila, prije dolaska vatrogasaca.

Četvorica navijača Dinama trenutačno se nalaze u Policijskoj postaji gdje daju iskaz, a policija traga za splitskim napadačima.

Neslužbeno se doznaje od očevidaca koji su se nalazili  u Gundulićevoj ulici, da je za automobilom zagrebačkih tablica jurilo drugo vozilo splitskih tablica, u kojem su se nalazili mladići koji su ih navodno 'hvatali' od stadiona Poljud  sve do Gundulićeve, gdje su im razbili stražnje staklo i ubacili Molotovljev koktel.

Policija istražuje okolnosti incidenta i traga za napadačima.