Burić: Hajduk će pokušati popraviti dojam

Trener nogometaša  Hajduka Damir Burić u subotu je najavio kako će njegova momčad u sutrašnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Dinama na Poljudu pokušati popraviti dojam loše igre pružene protiv istog protivnika u prvoj polufinalnoj utakmici nogometnog Kupa, u kojoj je zagrebačka momčad na Poljudu pobjedila Splićane  s 2:0.

Pokušat ćemo popraviti dojam iz kup utakmice protiv Dinama. Vidio sam dobru reakciju moje momčadi nakon te utakmice i u razgovoru s igračima i u analizama te agresivnost na treningu a to je meni dobre naznaka da bi mogli biti puno bolji nego u nedavnoj kup utakmici,
rekao je Burić na konferenciji za novinare najavljujući nedjeljni derb, koji će se s početkom u  15 igrati na Poljudu.

Burić je naglasio kako se nada da će Hajduk u prvenstvenoj utakmici protiv Dinama od prve minute pokazati pravu reakciju i  pravo lice.

Nadam se da ćemo skinuti taj ogrtač straha i odgovornosti i da ćemo ući slobodnije u utakmicu jer jedino se na taj način možemo suprostaviti Dinamu
, kazao je Burić.

Po Burićevom tumačenju pred Hajduk se stavljaju zadaci da s nosi s Rijekom i Dinamom, ali je pritom naglasio kako ti klubovi imaju bolje uvjete, bolju infrastrukturu, bolju materijalnu situaciju i godinama ne mijenjaju momčad nego je samo pojačavaju.

Mi želimo i trudimo se 'nositi' s Rijekom i Dinamom ali objektivno govoreći, ako pogledate naše uvjete i što smo uložili te koliko smo dobili, onda bi netko mogao tražiti recept od nas i kazati kako to Hajduk uspije uložiti ništa i dobiti tako puno,  rekao je Burić i naglasio da on daje zadnji atom snage za Hajduk jer voli i poštuje taj klub.

No, očekujem i od drugih malo više poštovanja i respekta, jer tada bi nam bilo lakše raditi a ovako je teško,
kazao je Burić i naglasio da se to odnosi na "sve nas u klubu".

Pri tome istaknuo kako on nikada nije govorio da će Hajduk biti prvak ili osvajač kupa jer je svjestan uvjeta u kojima klub radi.

Na novinarsko podsjećanje kako je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić ouči početka ove sezone najavio borbu Hajduka za osvajanje titule prvaka Hrvatske i Kupa, Burić je uzvratio: Onda ću ja korigirati predsjednika ovdje odmah. Ako je tako rekao, nije tako mislio, jer naša interna komunikacija nije takva, dodao je Burić i naglasio da su interesi Hajduka iznad bilo čijih pojedinačnih interesa i iznad svih nas.

Ako danas sutra klub kaže-trener nije dovoljan, da trener mora otići ća, ja ću biti prvi koji će 'ići ća', uopće nemam problema s tim. Meni je najvažniji napredak igrača, kluba i postavljanje novih standarda i podizanje vrijednosti u omladinskoj školi i podignuti uvjete rada, poručio je Burić

Na upit kako komentira postupak sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića, koji je u petak stavio svoj mandat na raspolaganje, Burić je rekao kako Vučević jako kvalitetan stručnjak koji je u nogometu prošao sve.

Način na koji se prema njemu odnosi, to je sve samo nije fer, poručio je Burić i naglasio da Vučević 24 sata dnevno radi za interese kluba.

Vučević za klub radi od jutra do sutra,tako da ne mogu govoriti neke negativnosti o njemu, dapače, meni  je potreban takav tip čovjeka koji radi za klub 24 sata, zaključio je Burić.