HPO: Lista putnika za Rio proširena na 10 sportaša

Lista evidentnih putnika na 15. Paraolimpijske igre koje će se održati u rujnu ove godine u Rio de Janeiru proširena je na 10 sportaša, utvrđeno je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora održanoj u petak.

Lista je proširena za još tri sportaša i to plivače Kristijana Vincetića i Dinu Sinovčića, te judašicu Luciju Brešković.

Evidentna lista putnika trenutno broji deset sportaša iz četiri sporta. No, njima se može pridružiti netko od sedam potencijalnih kandidata na kojoj se nalazi sedam atletičara, a već iza 1. travnja će se znati prvi koji će se nači na listi evidentnih kandidata.

Također je usvojena individualna lista sportaša posebne skrbi na kojoj se nalazi njih 17 iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, biciklizma i alpskog skijanja. To su sportaši na koje će Hrvatski paraolimpijski odbor računati u slijedećem paraolimpijskom ciklusu.

Za 12. Zimske paraolimpijske igre, koje će se održati za dvije godine u Pyeongchangu, trenutni kandidati su Dino Sokolović i Damir Mizdrak, te mlada Evan Goluža.