Mršić: Prebrzo ispuštamo teško stečene prednosti

Cedevita je novim tijesnim porazom od Anadolu Efesa, sedmim u nizu, izgubila i teoretske izglede za sljedeću fazu natjecanja u Euroligi.

Zadnja četiri poraza koja smo doživjeli, od Darušufake, Zvezde, Unicaje i ovaj danas, sve je bilo na isti način. U odlučujućim trenucima uzmu nam skok u napadu, onda se još povežu neke odluke u napadu koje su mogle biti bolje, kad smo mogli utakmicu zatvoriti. Tako je to kad utakmica dođe na jednu loptu. Naš problem je kad protivnik podigne agresivnost, onda imamo stvarno fenomenalnih dijelova igre, ovako se nametnuti Efesu u Istanbulu, to je stvarno bilo jako dobro. Ali onda dođu i ta propadanja, razlike koje steknemo, za koje se namučimo, po osam ili 10 poena razlike, izgubimo u dvije minute. Momčad mora biti stabilna, fizički i mentalno ne dopustiti da tako brzo ispustimo takvu razliku, neka se barem protivnik za to namuči, rekao je trener Cedevite Veljko Mršić.

Teško nam je, trebali smo i prošlu i ovu utakmicu dobiti, ali eto, nadam se da će nam se to vratiti u sljedećoj utakmici. Veći dio utakmice odigrali smo dobro. Odgovara nam Efes, ali i ekipe poput Efesa nas motiviranu, to je normalno, i u Zagrebu je bila odlična utakmica, imamo 2-2 s njima, što je dobar rezultat, no trebali smo ih pobijediti i večeras, rekao je Nemanja Gordić.