Kranjčar nastavlja karijeru u New York Cosmosu

Nakon što je od 2013. do 2015. bio na posudbi u Queens Park Rangersu, Niko Kranjčar svoju karijeru nastavlja u njujorškom klubu Cosmos, potvrdili su iz NASL lige, drugog razreda tamošnjeg nogometa.

 Za New York Cosmos su nastupali slavni Pele, Franz Beckenbauer i Iko Buljan, kada je u Americi prvi put pokušan proboj "soccera" na veliku scenu.

Kranjčar je u New Yorku trenirao od veljače nakon što je u siječnju raskinuo ugovor s kijevskim Dinamom u kojemu se nije naigrao. Dvije godine proveo je na posudbi u Queens Park Rangersu.

Uživao sam na treninzima u ovom klubu. Mislim da mi stil igre ovdje odgovara i jedva čekam debi
, rekao je Kranjčar.
 
Direktor Cosmosa, Erik Stover, o 31-godišnjem je Kranjčaru izrekao same pohvale:
 
Niko je vrhunski igrač i krasna osoba. Situacija u momčadi nam trenutno otežava njegovo dovođenje, ali to nismo potpuno isključili. Očekujemo da se to riješi, ovako ili onako, u nekoliko sljedećih dana.
 
U subotu momčad igra pripremnu utakmicu sa Charlestonom, a u konkurenciji je i bivši hrvatski reprezentativac, koji je ove sezone odigrao samo devet minuta u Kupu Ukrajine.

Niko Kranjčar za hrvatsku je reprezentaciju upisao 81 nastup, uključujući one na Svjetskom prvenstvu 2006. te Euru 2008. i 2012. godine i postigao 16 golova. Posljednje Svjetsko prvenstvo u Brazilu propustio je zbog ozlijede. Kranjčar je u siječnju raskinuo ugovor s kijevskim Dinamom, nakon što je proveo dvije godine na posudbi u Queens Park Rangersu.