Završnica u Sankt Moritzu: Švicarska najbolja u ekipnom natjecanju

Mješovita reprezentacija Švicarske slavila je u ekipnom natjecanju na završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju, nadmašivši u finalu Njemačku za samo četiri stotinke.

Švicarsku su do pobjede u ekipnom nadmetanju u paralelnom slalomu doveli Wendy Holdener i Reto Schmidiger koji su pobijedili u dvobojima s Katrin Hirtl-Stanggassinger i Dominikom Stehleom, dok su Daniel Yule i Michelle Gisin odustali. Pri rezultatu 2-2 o ukupnoj pobjedi su odlučivala dva najbrža vremena (jedno skijašice i jedno skijaša), a Švicarci su imali četiri stotinke bolje vrijeme.

Osim Njemačke, Švicarska je na putu do trijumfa na domaćem terenu došla pobijedivši Norvešku i Švedsku, također boljim vremenom. Od Norvežana su u četvrtfinalu bili brži za 47 stotinki, a u polufinalu su Šveđane nadmašili za osam stotinki.

Svaka je reprezentacija mogla prijaviti po tri skijašice i tri skijaša te kombinirati koje će četvero koristiti u kojem dvoboju, tako da su mnoge od 11 prijavljenih reprezentacija kombinirale i s mlađim natjecateljima. U borbi za treće mjesto, takozvanom 'malom finalu', Švedska je s 3-1 u pobjedama bila bolja od Francuske.

U subotu su u Sankt Moritzu na rasporedu veleslalomska utrka skijaša te slalom za skijašice.