Turci ljuti na Bebeka: Sramota! Sudac ubio utakmicu!

Sramota! Sudac ubio utakmicu, Ivan Bebek – Fenerbahče 4:1, Nogometni ubojica, samo su neki od komentara u turskim medijima na suđenje hrvatskog suca Ivana Bebeka u Bragi u uzvratnom dvoboju osmine finala Europske lige.

Turski su navijači na društvenim mrežama Hrvata nazvali najgorim sucem na svijetu jer smatraju da je turski prvoligaš teško oštećen.


Domaći je Sporting pobijedio Fenerbahče 4:1 nadoknadivši poraz 0:1 iz prve utakmice. Incidentnu utakmicu u Portugalu sudio je Bebek, koji je na kraju pokazao čak tri crvena kartona gostima i ukupno još 10 žutih kartona.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti kada je Bebek dosudio kazneni udarac za Bragu pritom isključivši gostujućeg stopera Mehmeta Topala zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Do kraja utakmice Fenerbahče je ostao bez još dvojice igrača, a isključeni su Alper Potuk (87) i Volkan Sen (87). Nakon zadnjeg crvenog kartona pokazanog Volkanu Senu, igrač ga je gurnuo prije nego je otišao u svlačionicu. 


Skandal!, Kontroverzna odluka hrvatskog suca, piše turski portal Spor.Haberle.com, a pridružuju mu se i sportski list Fanatik te dnevni list Milliyet. Turski dnevnik "Hurriyet" piše da je hrvatski sudac teško oštetio Fenerbahče i UEFA nije trebala uzeti takvog suca kakav je Bebek za suđenje na ovoj razini natjecanja. 

Ogorčeni su i navijači Fenerbahčea. Na društvenim su ga mrežama "počastili" uvredama tipa Ubojica dječjeg lica, Nogometni terorist..., a prozvali su i UEFA-u.

Proslavljeni bivši turski reprezentativac Hakan Šukur se na društvenim mrežama priključio nizu nezadovoljnih navijača Fenerbahčea kazavši za Bebeka da je njegovo suđenje "skandalozno".