Trinchieri na klupi Hrvatske?

Još se traga za novim košarkaškim izbornikom. Ni nakon današnje sjednice Stručnog savjeta nije donesena konačna odluka. No, nakon što su otpali ponajbolji hrvatski treneri Velimir Perasović i Neven Spahija, sve je izglednije da se u Hrvatskom košarkaškom savezu okreću sasvim drugačijem rješenju.

Najjednostavnije rečeno priopćenje Stručnog savjeta znači da ćemo iduće srijede dobiti Perasovićeva nasljednika. Iako nije spomenuto konkretno ime, čini se da smo nikad bliže prvome strancu izborniku. U prvom planu pojavilo se ime talijanskog stručnjaka hrvatskog porijekla - Andree Trinchierija.

Četrdesetsedmogodišnji Trinchieri trenutačno je trener njemačkog Brose Basketsa s kojima nakon osvojenog naslova njemačkog prvaka ove sezone igra drugi krug Eurolige. Slovi za jednog od cjenjenijih europskih stručnjaka, a eventualni angažman na klupi Hrvatske ne bi mu bio prvi izbornički zadatak. 2013. vodio je Grčku na Eurobasketu u Sloveniji. Jak mu je adut i savršeno poznavanje Talijana i Grka, naših glavnih protivnika u olimpijskim kvalifikacijama.

Trinchieri ima veliku povezanost s Hrvatskom. Naime, majka mu je iz Rijeke, a u djetinjstvu je školske praznike provodio u Opatiji.