FFC 23: “Braveheart” Gluhak prošao vaganje tek kada je skinuo sve sa sebe!

Sve je spremno za 23. izdanje Final Fight Championshipa koje će se održati u petak u bečkoj dvorani Multiversum Schwechat. snimke borbo moći ćete pratiti na HRT 2 od 0.25.

U četvrtak je održano službeno vaganje koje je na veselje organizatora prošlo i više nego dobro. Naime, svi su borci iz prvog pokušaja zadovoljili maksimalnu dopuštenu kilažu u svojoj kategoriji.

Najbliže padu bio je kandidat za pojas prvaka u velter kategoriji naš Ivan Braveheart Gluhak koji će se boriti protiv neporaženog Mađara Laszla Senyeia. On je na vagu stao sa 100 grama preko dopuštene granice, no kada je sa sebe skinuo i donje rublje, vaga je pokazala zadovoljavajućih 77,4 kilograma što je očigledno razveselilo vrlo iscrpljenog i već dehidriranog Gluhaka.

Izazivač u lakoj kategoriji, Ahmed Vila iz BiH će zbog kasnijeg leta vaganje odraditi u večernjim satima, a svi ostali borci su vrlo profesionalno odradili posao prije pravog posla.

Nekoliko izmjena u posljednji trenutak

Popis borbi doživio je nekoliko promjena u posljednji trenutak pa je tako potpuno otpao teškaški kick boksing obračun Šljivar vs. Čikotić. Hrvatski borac Čikotić je na jednom od posljednjih treninga doživio neugodnu ozljedu mišića, a nije bilo dovoljno vremena da bi organizatori pronašli adekvatnu zamjenu pa je čitav dvoboj prolongiran za neki od idućih FFC-ova.

Već smo spomenuli nastup velike neporažene bosanskohercegovačke MMA nade Ahmeda Vile koji je doslovno uletio u dvoboj protiv prvaka Mađara Viktora Halmija. Originalni izazivač Dagestanac Sulebanov je zbog problema s vizom zapeo na aerodromu u Moskvi pa su čelnici FFC-a morali brzo reagirati kako ne bi ostali i bez drugog meča. No, Vila, koji se također pripremao za drugi nastup ovog vikenda, uskočio je u dvoboj protiv Halmija te je prihvatio ponudu FFC-a.

U petak će gledatelji u Beču vidjeti ukupno 11 dvoboja što u kick-boksing, što u MMA konkurenciji, od čega su čak dva za pojas FFC prvaka. Kick-boksing dio priredbe kreće u 20 sati, a MMA će početi u 22 sata.

Popis borbi:

MMA:

Philipp Schranz (AUT), 66.5 kg vs. James Brum (ENG), 65.7 kg
Viktor Halmi (HUN), 70.2 kg vs. Ahmed Vila (BiH) TBM - borba za naslov
Laszlo Senyei (HUN), 76.8 kg vs. Ivan Gluhak (HRV), 77,4 kg – borba za naslov
Darko Banović (AUT), 66.1 kg vs. Joey Kuiten (NED), 65.3 kg
Manuel Bilić (AUT), 66.3 kg vs. Adam Borics (HUN), 66.3 kg

KB:

Foad Sadeghi (AUT) 71.0 kg vs. Tigran Movsisyan (CZE), 70.8 kg
Eyevan Danenberg (NED), 76.6 kg vs. Ayub Gaziev (AUT), 76.9 kg
Doan Devon (NED), 72.0 kg vs. Beko Doinjashvili (GE), 71.5 kg
Manuel Sembera (AUT), 77.0 kg vs. Jasmin Bajrović (HRV), 77.0 kg
Karim Mabrouk (EGI), 85.0 kg vs. Aleksandar Stankov (SLO), 84.0 kg
Vahid Ipek (AUT), 73.1 kg vs. Mark Kurick (AUT), 75.5 kg