Pjaca uspješno operiran: Jedva čekam povratak na teren

Dobro se osjećam. Naravno da još osjećam bol što je i normalno nakon operacije, ali liječnici su zadovoljni kako je sve prošlo pa sam i ja miran, rekao je Marko Pjaca nakon operacije ključne kosti.

Ponajbolji igrač Dinama ozlijedio se u srijedu u dvoboju protiv Hajduka na Poljudu. Pjacina je ozljeda zasjenila pobjedu Modrih od 2:0 u prvom susretu polufinala Hrvatskoga kupa.

Sve je prošlo po planu i operacija je uspjela. Marko se odlično oporavlja nakon operacije, a sada će neko vrijeme ostati u bolnici prije nego krene s oporavkom, rekao je dr. Tomislav Cerovečki pa ponovio kako je očekivani povratak na teren nakon ovakve ozljede kroz šest tjedana.

Pjaca je optimističan i smatra da to nije velika pauza. Veselio sam se novom derbiju već u nedjelju kao i reprezentativnim utakmicama s Izraelom i Mađarskom, ali najvažnije da neću zbog ozljede dulje pauzirati, rekao je Pjaca pa dodao: Kroz dva tjedna bi već trebao početi lagano trčati, a prije toga ću voziti bicikl. Ubrzo ću raditi i vježbe s loptom tako da mislim da će mi brzo proći vrijeme oporavka i jedva čekam povratak na teren.

S obzirom na liječničke procjene vjeruje da će biti spreman krajem travnja, ali kako se ne namjerava žuriti. Europsko prvenstvo nije upitno i sigurno ću biti spreman. Kažem, već i puno prije početka priprema, a kamoli samog natjecanja. Ipak, prije toga se želim vratiti i pomoći suigračima da obranimo duplu krunu, zaključio je.